Ενημερωτική συνάντηση με τον προέδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Αναρτήθηκε από on 21 Οκτωβρίου 2016

Τη Δευτέρα το βράδυ υπήρξε ενημερωτική συνάντηση του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ,κ. Γιώργου Κάτσικα, ο οποίος συνοδευόταν από τον επιστημονικό συνεργάτη της ομοσπονδίας δασοπόνο κ. Κώστα Τσολάκο με τους προέδρους των Κυνηγετικών συλλόγων της Μεσσηνίας στην ταβέρνα «Μένης» στο Πήδημα Καλαμάτας. Ο νέος πρόεδρος ο οποίος κατέλαβε τη θέση του αποβιώσαντος προέδρου Κώστα Μαρκόπουλου ανέφερε  ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι ένα παραδοσιακό και αειφόρο κυνήγι με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος Κυνηγετικού συλλόγου Καλαμάτας, Παντελής Δρούγας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ότι σε αυτή την προσπάθεια αυτός και οι συνάδελφοι του των υπολοίπων Κυνηγετικών συλλόγων της Μεσσηνίας θα υπάρξουν αρωγοί . Αναφέρθηκε στο βαθμολόγιο που πρέπει να έχουν οι θυροφύλακες έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική ιεραρχία και στην καταβολή του αντιτίμου της αδείας θήρας με κάρτα έτσι ώστε να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση προμήθειας από την τράπεζα που θα το προμηθευτεί.

 

Επίσης, ζήτησε την κατάργηση της έκτατης εισφοράς των 5ευρώ προς την ομοσπονδία η οποία επιβάλλεται κατά την έκδοση της ετήσιας άδειας θήρας λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των κυνηγών. Μετά το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσσήνης Νικόλαος Λαμπρόπουλος ο οποίος ζήτησε να γίνεται ανταλλαγή στις υπηρεσίες των θυροθυλάκων μεταξύ των κυνηγετικών συλλόγων της Μεσσηνίας ώστε αυτοί να γνωρίζουν όλες τις περιοχές και να ασκούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον τους. Επίσης αναφέρθηκε στη συνάντηση το θέμα της οπλοφορίας των θυροφυλάκων διότι καλούνται να αντιμετωπίσουν παραβάτες οι οποίοι οπλοφορούν στις κυνηγητικές περιοχές.

 

Τέλος, έγινε αναφορά και στη εφαρμογή Safe Hunter και στα προβλήματα τα οποία αυτή παρουσιάζει. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι έλαβε σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις των συνάδελφων του προέδρων και δεσμεύτηκε ότι θα τις εξετάσει με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των κυνηγητικών συλλόγων, Καλαμάτας Δρούγας Παντελής, Μεσσήνης Μπούζας Ιωάννης, Κυπαρισσίας Χρονόπουλος Δημήτρης, Πύλου  Τσόπελας Χρήστος, Χαρακοπιού Αγγελόπουλος Θεόδωρος και αρκετά μέλη των ΔΣ των προαναφερόμενων συλλόγων.  Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *